Ingrediencie

Postup

  1. Múku nasypte do misy a doprostred urobte jamku. Nalejte do nej časť vody, rozmrvte droždie a pridajte cukor.
  2. Misu prikryte a nechajte 15 minút stáť v teple.
  3. Pridajte zvyšnú vodu, maslo a soľ. Vypracujte pružné cesto a to nechajte pod utierkou kysnúť asi 1 hodinu.
  4. Vykysnuté cesto rozdeľte na 12 rovnakých kusov a z každého urobte guľku.
  5. Tú roztiahnite do tvaru trojuholníka a potom ho zaviňte do tvaru rožka.
  6. Každý rožok mierne zahnite a ukladajte s dostatočnými rozostupmi na plech.
  7. Rožky nechajte ešte 15 minút kysnúť.
  8. Pred pečením rožky potrite vodou (alebo vajcom) a posypte makom.
  9. Pečte v rúre na 200 °C asi 10 minút alebo dozlatista.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu