Ingrediencie
Postup
Príprava tortíll
Do nádoby robota si dajte ¾ hladkej múky, všetok olej a vodu, soľ a prášok do pečiva. Pomocou robota nechajte vypracovať cesto, ktoré bude redšie. Potom postupne pridávajte zvyšok múky, ktorú nechajte do cesta zapracovať. Cesto musí byť krásne hladké a pružné. Ak bude treba, pridajte múku alebo vodu.
Vypracované cesto nechajte zhruba 15 minút odležať, potom si ho rozdeľte na 10 – 12 dielikov (cca 80 g) a z každého dielu na pomúčenej doske vyvaľkajte veľmi tenkú placku. Túto placku dajte na stredne rozpálenú suchú panvicu a tortillu opekajte z každej strany asi 1,5 minútky. Hotová tortilla sa spozná tak, že sa na nej robia bublinky.
Hotové tortilly ukladajte na seba a potom ich dajte do rúry, aby nevychladli.
Príprava mäsa
Mäso si nakrájajte na menšie rezančeky a zmiešajte s polovicou olivového oleja, soľou a korením na kura. Misu zakryte a mäso dajte zhruba na 30 minút naložiť do chladničky. Po tom, ako je mäso naložené, ho dajte na veľkú rozpálenú panvicu a restujte ho zhruba 5 minút.
Príprava dresingu
V menšej mise si zmiešajte kyslú smotanu so soľou a nasekaným koriandrom. Potom nechajte pár minút odležať.
Servírovanie
Na tortillu si natrite trochu dresingu, pridajte kuracie mäso, nakrájanú zeleninu a hrsť šalátu. Pokvapkajte ešte dresingom a zrolujte.