Domáca pizza na plech
Pizza, tá najväčšia talianska klasika. Kysnutá a dokonale nadýchaná. Pripravili sme pre vás ten najlepší recept na kysnuté cesto na skvelú pizzu, ktorá vám prevoňá celý byt. Domáca pizza vlastne nie je vôbec zložitá, stačí sa len držať postupu.
Ingrediencie
Postup
KVÁSOK: Najprv si pripravte kvások do vysokej nádoby z ½ kocky droždia, 1 lyžice rozpusteného medu a 240 ml vlažnej až teplej vody. Zľahka premiešajte, prikryte vysokú nádobu utierkou a nechajte kvások vzísť (bublať).
CESTO: Do veľkej misy nasypte hladkú múku, soľ, olivový olej a hotový kvások. Vareškou alebo robotom spracujte na cesto.
Bochník cesta poprášte múkou a dajte kysnúť na teplé miesto pod utierku.
PIZZA: Kým vám cesto vykysne, nakrájajte si kuracie prsia na malé kúsky, osoľte ich a predsmažte na panvici.
Nakrájajte paradajku a mozzarellu na tenké plátky a slaninu na prúžky.
Z vykysnutého cesta si pomocou valčeka alebo rukami vytvarujte pizzu. Aby sa vám do pizze nedostala paradajková náplň, potrite ju zľahučka olivovým olejom, ktorý cesto dokonale ochráni.
Paradajkové kúsky v paradajkovej omáčke s prídavkom domáceho kečupu osoľte, ochuťte sušeným oreganom a vyšľahajte s jedným vajíčkom. Vytvorenú zmes naneste na pizzu.
Na paradajkovú zmes teraz ukladajte plátky mozzarelly, plátky paradajky, predsmažené kuracie kúsky, lístky baby špenátu, tenké plátky slaniny a olivy.
Pizzu dajte piecť do rúry pri 230 stupňoch C na 15 minút alebo kým okraje nezozlatnú.