Ingrediencie
Postup
Všetky suroviny, ktoré budete používať, musia mať izbovú teplotu.
Vajcia použite čerstvé, z prevereného chovu, budú sa konzumovať surové.
Všetky suroviny dajte do odmerky, ktorá patrí k tyčovému mixéru. Položte do nej tyčový mixér a veľmi pomaly ťahajte mixér nahor. Majonéza je hotová za pár sekúnd.
Namiesto octu môžete použiť citrónovú šťavu, horčicu použite dijonskú alebo plnotučnú.
Domácu majonézu môžete ďalej dochutiť. Dochutená majonéza je potom skvelá napríklad ku grilovaniu alebo pečeným mäsám. Stačí do nej pridať napríklad nakrájanú zeleninu, trochu korenia, čerstvé bylinky, čili papričky. Všetko podľa svojej chuti. Z jedného základu potom vytvoríte veľa ďalších omáčok.
Domáca majonéza je taky delikátna na klasickom chlebíčku s vajíčkom.