Domáca granola
Dnes sme si pre vás pripravili chrumkavú pochúťku, ktorou je domáca granola. Pochutnať si na nej môžete hneď ráno, pretože je skvelá do raňajkového jogurtu, ale takisto si na nej pochutnáte aj na desiatu. Pripravte si s nami granolu do zásoby na pár týždňov a o rýchle raňajky a desiate máte postarané. Chrumkavá granola s vysokým podielom prospešných látok vás pripraví na skvelý a energický deň.
Ingrediencie
Veľká štipka soli
Postup
Teplovzdušnú rúru si predhrejte na 150 stupňov Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie (vločky, orechy, semienka, sušené banány, kokosové plátky, kakao, škoricu a soľ).
K premiešaným suchým surovinám pridajte rozpustený med a rozpustený olej. Dobre niekoľkokrát premiešajte, aby sa med aj olej dostali k všetkým suchým surovinám.
Ak sa vám zdá, že všetky suché ingrediencie sú dostatočne obalené v oleji a mede, pripravenú zmes rozprestrite na pripravený plech.
Plech vložte do vyhriatej rúry a granolu pečte 20 minút. Počas pečenia ju raz alebo dvakrát premiešajte, aby bola dostatočne a rovnomerne prepečená zo všetkých strán.
Upečenú granolu (spoznáte v rúre tak, že je suchá) už len nechajte vychladnúť a uložte si ju do pripravených čistých nádob s viečkom.
Trvanlivosť domácej granoly je tri týždne, ale tak dlho vám táto dobrota iste nevydrží. Je to totiž veľmi návyková pochúťka.