Příprava
Príprava:
40 minút
Vaření
Varenie:
30 minút

Ingrediencie

Postup

Cuketa cesto krásne zvláčni. Na tento jednoduchý koláč môžete použiť aj citrónovú alebo tmavú čokoládovú polevu. Vyskúšajte aj rôzne varianty múky. Chutí skvele aj so špaldovou alebo pohánkovou, ktoré mu navyše dodajú jemnú orieškovú príchuť.

Do misy vyklepnite vajcia. Pridajte cukor a šľahajte do svetlej a nadýchanej peny. Potom postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Nakoniec pridajte olej a smotanu. Vyšľahajte hladké cesto.  

Plech alebo formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Na vysypanie môžete použiť aj kokos. Nalejte cesto a vložte do rúry predhriatej na 180 °C: Pečte asi 35 minút.  

Medzitým nechajte rozpustiť bielu čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Postupne do nej zašľahajte kyslú smotanu. Krém naneste na vychladený koláč. Ozdobte ovocím podľa chuti.  

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu