Ingrediencie
Postup
Cuketu si nastrúhajte nahrubo a osoľte ju. Nechajte chvíľku odležať, aby cuketa pustila čo najviac vody. Potom z cukety prebytočnú vodu vytlačte.
Vo veľkej mise si zmiešajte vytlačenú cuketu, maslo, pohánkovú múku, vajíčka, biely jogurt a strúhaný parmezán. Miešajte, kým vám nevznikne krásne cesto na placky. Pokiaľ je cesto riedke, pridajte ešte múku. Na záver pridajte štipku soli a čierneho korenia. Soli veľa netreba, v ceste je parmezán, ktorý je slaný dosť sám osebe.
Na rozpálenú panvicu si dajte väčšiu lyžicu cesta, ktorú rovnomerne rozprestrite. Smažte z oboch strán, kým cesto nie je zlatisté.
Ako príloha sú vynikajúce varené zemiaky s pažítkou a paradajkou alebo uhorkovým šalátom.
▷ Objavte prednosti indukčných varných platní MORA: bezpečné vyprážanie bez pripálenia a tepelných strát.