Mäkké cookies s arašidovým maslom
Sušienky vždy uspokoja menší hlad alebo chuť na niečo dobré. Hodia sa aj k popoludňajšej káve a sú skvelé na stôl pre návštevu. Naše sušienky sme pripravili z obľúbeného arašidového masla. Sušienky sú vnútri krásne mäkučké. Recept je hrnčekový a predpokladáme, že 1 hrnček má 250 ml.
Ingrediencie
Postup
Pripravte si väčšiu misu, v ktorej sa vám bude dobre spracovávať cesto na sušienky. Do misy dajte ½ hrnčeka arašidového masla. My sme použili arašidové maslo s horkou čokoládou. K arašidovému maslu pridajte ½ hrnčeka rozpusteného kokosového oleja a 1 veľké vajce (prípadne 2 malá vajíčka). Dobre premiešajte.
K tekutej zmesi pridajte ½ lyžičky jedlej sódy so štipkou soli. Pridajte aj trstinový cukor, všetku múku a čokoládové kôstky a zmes znovu dobre premiešajte. Teraz cesto spracujte rukami do hladkej vlhkejšej konzistencie. Ak by bolo treba, pridajte ešte trošku múky.
Hotové cesto dajte do chladničky na 20 až 30 minút. Kokosový olej cesto v chlade spojí a budú sa vám tak lepšie tvarovať sušienky.
Z odležaného cesta tvorte guľky. Každú guľku na plechu sploštite pomocou vidličky.
Sušienky dajte do predhriatej teplovzdušnej rúry a pečte 10 – 12 minút pri 180 stupňoch C. Hotové budú, až keď budú na povrchu pevné.