Ingrediencie
Na marinádu
Na omáčku
Na restovanie
Postup
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky alebo ideálne na rezančeky a naložte ich do marinády, ktorú ste pripravili len zo svetlej sójovej omáčky, ryžového vína a škrobovej múčky. Kuracie prsné rezne nechajte naložené aspoň 30 minút, ale ideálne ich nakladajte cez noc.
V rajnici jednoducho zmiešajte všetky suroviny na omáčku. Rajnicu postavte na varnú dosku a omáčku za stáleho miešania varte na strednom stupni, kým sa trstinový cukor nerozpustí. Čím dlhšie budete omáčku variť, tým tmavšia bude vďaka procesu karamelizácie cukru.
Vo veľkej wok panvici rozohrejte olivový olej. Do panvice pridajte marinované kuracie kúsky a osmažte ich dozlatista zo všetkých strán. Smažte skôr sprudka.
Do panvice pridajte cesnak, čierne korenie a čili so zázvorom a dobre premiešajte. Ďalej už všetko v panvici smažte skôr sprudka a krátko. Pridajte obe papriky nakrájané na kúsky, premiešajte a smažte krátko. Papriky chceme v recepte chrumkavé!
Wok panvicu zalejte pripravenou omáčkou a všetko varte do prepojenia ingrediencií. Maximálne 3 minútky.
V poslednom kroku vhoďte do panvice na kúsky pokrájané jarné cibuľky a arašidy, ktoré ste si bokom opražili na panvici.
Vaše čínske kuracie kung pao je hotové a vhodné na okamžité podávanie. Prajeme vám dobrú chuť! Čínske kuracie kung pao najlepšie chutí s jazmínovou ryžou uvarenou domäkka