Ingrediencie
Postup
Pripravte si veľkú hlbokú panvicu alebo hrniec. Do nej nalejte olej a pridajte kúsok masla. Šalotku pokrájajte nadrobno a dajte opekať na rozohriaty, nie však príliš rozpálený olej. Platňu nezapínajte úplne naplno.
Po dvoch, troch minútach pridajte nasekaný cesnak a huby, nakrájané na plátky. Ochuťte soľou, korením, môžete aj štipkou rasce. Stále miešajte a opekajte päť minút. Zalejte trochou vody alebo vývaru. Nepreháňajte to, len tak, aby boli huby ponorené.Priklopte pokrievkou a za občasného premiešania nechajte dvadsať minút.
Medzitým si dajte variť do osolenej vody cestoviny. Cestoviny zlejte, ale nechajte si hrnček vody. Bude sa vám hodiť na omáčku.
Do mäkkých húb vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a odkvapkané cestoviny. Pridajte pol hrnčeka vody z varenia cestovín a premiešajte na platni, ktorá je zapnutá na polovicu svojho výkonu. Vďaka vode z cestovín sa vytvorí príjemná omáčka, takže cestoviny nebudú suché. Podľa potreby môžete pridať aj celý hrnček vody. To záleží na tom, ako veľa omáčky chcete.
Kto chce, môže pridať pokrájané grilované mäso.
Ihneď podávajte posypané parmezánom a zelenou petržlenovou vňaťou.
TIP: Čerstvé huby je tiež potreba uskladniť na zvyšok roka. Najčastejšou metódou je sušenie a zaváranie. Mohol by sa vám hodiť náš článok Ako správne zavárať v rúre.