Ingrediencie
Postup
Červenú repu pokvapkajte oliovým olejom, osoľte a okoreňte. Repu zabaľte do dostatočne veľkého obdĺžnika alobalu a pečte vo vyhriatej rúre na 200-250 ° C cca hodinu, až je repa mäkká.
Upečenú červenú repu nechajte úplne vychladnúť. Olúpte ju a nakrájajte na tenké plátky (carpaccio).
Rukolu umyte, osušte a vysypte do misy. Dochuťte zálievkou z olivového oleja, octu, soli a korenia.
Pripravte si veľký tanier. Dookola naskladajte plátky pečené červenej repy. Ľahko je osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Doprostred dajte ochutenou rukolu a na ňu naskladajte plátky kozieho syra. Skvelou prílohou je chrumkavý toast.
Výborná a lahodná je aj druhá varianta. Plátky toastového chleba namažte zľahka maslom a naskladajte na ne tenké plátky kozieho syra. Dajte zapiecť pod gril do chrumkava.
Na tanier pripravte rovnaký šalát - ochutenú rukolu, ochutené plátky upečené červenej repy. Z chrumkavého chleba so zapečeným kozím syrom nakrájajte prúžky alebo kocky a tie naskladajte hore.