Ingrediencie
Postup
Brokolicové karbonátky môžu byť skvelou večerou aj vítaným ľahkým obedom. Odporúčame ich podávať so zemiakovou kašou.
Rozohrejte si rúru na 190 stupňov C. Brokolicu dobre umyte a 300 g brokolicových ružičiek rozmixujte najemno spolu s jednou menšou šalotkou.
Vzniknutú brokolicovú „kašu“ osoľte, okoreňte a môžete pridať lyžičku obľúbeného korenia. V našom prípade siahame po korení provensalskom, ktoré brokolicovým karbonátkam dodá žiadaný šmrnc. Brokolicovú „kašu“ dobre premiešajte.
K okorenenej „kaši“ pridajte dve vajíčka, dve lyžice strúhanky, tri lyžice ovsených vločiek a dve lyžice polotučného tvarohu z vaničky. Dobre premiešajte na husté, rukami spracovateľné cesto.
Teraz môžete tvarovať vyššie karbonátky. Každú karbonátku rovno klaďte na plech vyložený papierom na pečenie.
Karbonátky dajte piecť do predhriatej rúry približne na 25 minút. V polovici pečenia ich obráťte a zľahka potrite olivovým olejom. Pečte do zhnednutia.
Dobrú chuť!
Tipy a rady na záver
Ak máte doma dieťatko školopovinné, môžete karbonátku zabaliť dieťaťu so sebou do školy do škatuľky. Skvele chutí aj studená!