Ingrediencie
Postup
Zemiaky nakrájajte na mesiačiky. Dajte ich do misy, pridajte olej, korenie, prelisovaný strúčik cesnaku a dobre premiešajte. Potom ich vysypte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte ich asi 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Panenku osoľte, okoreňte, navrch poukladajte slaninu a dajte ju do olejom vymazaného pekáčika. V polovici času pečenia zemiakov ju pridajte do rúry a pečte spolu ďalších 20 minút.
Medzitým si pripravte omáčku. Na masle opečte najemno nakrájanú šalotku. Prilejte víno a nechajte ho odpariť. Potom vmiešajte korenie, prilejte smotanu a omáčku krátko povarte. Podľa chuti ju osoľte a stiahnite z ohňa.
Hotovú panenku nechajte chvíľku stáť. Nakrojte ju až po niekoľkých minútach, aby z nej nevytiekla šťava. Na taniere rozdeľte zemiaky, pridajte plátky panenky a prelejte ich omáčkou.