Ingrediencie
Postup
Maslo izbovej teploty si s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Potom do peny pomaly zašľahávajte postupne žĺtky. Hrozienka si zalejte rumom a nechajte ich chvíľu odležať.
V mise si zmiešajte nadrobno nakrájané sušené slivky, marhule, nadrobno nasekanú zmes orechov, odležané hrozienka a špaldovú múku. Všetko dôkladne premiešajte a do hotovej zmesi zapracujte vyšľahané žĺtky s maslom a cukrom.
Bielky si vyšľahajte do hustého snehu a po častiach ho opatrne zapracujte do pripravenej zmesi.
Len čo máte všetko zmiešané, formu si vyložte papierom na pečenie a dajte do nej pripravené cesto.
Formu dajte do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte chlebík 50 minút. Po tom, ako je chlebíček upečený, vyklopte ho na mriežku a zložte z neho papier na pečenie. Chlebík nechajte dôkladne vychladnúť.
Vychladený chlebíček si dajte na mriežku a pod neho plech na pečenie. Rozpusťte si čokoládu a polejte s ňou celý chlebík. Na rozpustenú čokoládu nasypte rozmixované orechy a nechajte čokoládu na chlebíku s orechmi stuhnúť.