Ingrediencie
Postup
Na doske zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zapracujeme kakao. Zo svetlého i tmavého cesta si vytvoríme tenké valčeky, ktoré zmotáme do jedného valčeka. Valček zmotáme do tvaru slimáka. Poukladáme na papier na pečenie a pečieme v rúre do svetloružova pri 180 °C. Necháme vychladnúť na plechu.
Na doske zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zapracujeme kakao. Zo svetlého i tmavého cesta si vytvoríme tenké valčeky, ktoré zmotáme do jedného valčeka. Valček zmotáme do tvaru slimáka. Poukladáme na papier na pečenie a pečieme do svetloružova pri 180 °C. Necháme vychladnúť na plechu.
Tip: Maslo do ciest používajte hneď z chladničky, nenechávajte ho zmäknúť. Pred spracovaním je lepšie cesto tiež nechať v chladničke vychladiť. Vyťahujem z rúry ešte svetlé a nechávam na plechu úplne vychladnúť. Maslo do ciest používajte hneď z chladničky, nenechávajte ho zmäknúť. Pred spracovaním je lepšie cesto tiež nechať v chladničke vychladiť. Vyťahujem z rúry ešte svetlé a nechávam na plechu úplne vychladnúť.