![/data/images/recepty/motives/698/70/bavorske-vdolecky-mora.webp](/data/images/recepty/motives/698/70/bavorske-vdolecky-mora.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingrediencie
Postup
Najprv si z pripravených surovín pripravte kvások. Do vyššej nádoby rozdrobte čerstvé droždie. Zalejte ho vlažným mliekom (100 ml) a pridajte k nemu lyžicu cukru a lyžicu múky. Metličkou premiešajte a prikryte utierkou. Nechajte kvások na teplom mieste kysnúť. Bude to trvať 20 – 30 minút.
Do väčšej misy nasypte odmeranú polohrubú múku s lyžičkou soli a zvyšným cukrom. Premiešajte. Pridajte kvások, zvyšné mlieko (150 ml), vajce, žĺtok, zmäknuté maslo a rum. Cesto dobre spracujte a dajte ho kysnúť na teplé miesto. Cesto bude pod utierkou kysnúť približne hodinu.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-kynuti-ve-vyhrate-troube.460x340.fit.q100.webp)
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku 1,5 cm. Vykrajujte kolieska ideálne s priemerom 8 cm. Do vykrojeného kolieska môžete urobiť jamku. Táto strana sa bude smažiť prvá. Neskôr sa vám bude jamka hodiť na plnenie lekvárom.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-vykrajovani.460x340.fit.q100.webp)
Šišky smažte v rozpálenom oleji z oboch strán. Pri smažení je panvica ideálne prikrytá pokrievkou.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-peceni-v-oleji.460x340.fit.q100.webp)
Usmažené šišky nechajte vychladnúť na obrúsku na mriežke. Pred podávaním naplňte šišky lekvárom a nezabudnite na tvarohovú čiapku.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-schnuti-na-mrizce.460x340.fit.q100.webp)