Ingrediencie

Postup

POSTUP

Bataty umyte a pozdĺžne rozpoľte. Dajte na plech, pokvapkajte ich olivovým olejom a posypte soľou a čiernym korením. Pripravené bataty dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C na 20 minút.  

Počas pečenia si pripravte čiernu šošovicu Beluga. Niekoľkokrát ju prepláchnite pod teplou vodou a potom ju dajte variť do osolenej vody. Varte ju na zhryz. V prípade varenia pridajte trochu vody. Po uvarení prebytočnú vodu zlejte a nechajte šošovicu trochu vychladnúť.  

Len čo sú bataty upečené, dajte ich trochu vychladnúť a hneď ako je to možné, otočte ich a vydlabte do nich za pomocí lyžice žliabok. Vydlabanú dužinu si dajte do misy a pridajte k nej ¾ čiernej šošovice, syr cottage, provensálské korenie a kapari. Všetko dôkladne premiešajte a zmesou naplňte vydlabané bataty.  

Rúru zosilnite na 220 °C a dajte do nej zapiecť plnené bataty na 5 minút. Po upečení ich posypte zvyškom čiernej šošovice a nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou.  

Podávajte s vašou obľúbenou prílohou alebo servírujte samotné.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu