Baskický spálený cheesecake

Láska na prvej zahryznutie. To vám zaručujeme s baskickým spáleným cheesecakom. Táto krémová lahôdka sa stala celosvetovým fenoménom a my vieme prečo! Mňam!

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
8 porcií
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
50 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Rúru si predhrejte na 190 stupňov C, pripravte si vyššiu hlbokú misu a ingrediencie izbovej teploty.

Najprv vyšľahajte smotanový syr s cukrom, vanilkovým extraktom a soľou. Vyšľahajte na hladkú jemnú konzistenciu. Po približne 2 minútach šľahania pridajte k hladkej náplni žĺtok, tri vajcia a múku. Vajíčka zašľahávajte po jednom. Nakoniec k náplni zašľahajte pozvoľna smotanu.

Formu na cheesecake (veľkosti 20 cm) vyložte papierom na pečenie zo všetkých strán. Pri pečení má náplň tendenciu sa veľmi nafukovať, odporúčame teda z papiera na pečenie vytvoriť vyššie okraje. Do formy nalejte tekutú jemnú a hladkú náplň a formou zľahka udrite o kuchynskú linku. Tým zničíte prípadné vzduchové bubliny. 

Cheesecake pečte na 190 stupňov Celzia 50 minút. Hotový cheesecake bude poriadne nadýchaný a povrch tmavohnedý. Počas pečenia cheesecake sledujte, a ak by vám tmavol príliš, zakryte ho zvrchu alobalom.

Upečený cheesecake nechajte pozvoľna chladnúť v otvorenej rúre na strednej mriežke. Počas chladnutia sa torta prepadne, neľakajte sa toho, tak je to správne. Pred podávaním by mal byť cheesecake chladený, je teda ideálne ho chladiť niekoľko hodín alebo celú noc v chladničke. Podávať ho môžete samotný alebo ako my s ovocným prelivom.

TIPY A RADY: tento skvelý cheesecake môžete piecť aj bez múky! Malé množstvo múky v recepte len pomáha k dokončeniu ideálnej textúry celého cheesecaku. Upiecť ho však môžete aj bez nej.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu