Ingrediencie
Postup
Najprv si vidličkou roztlačte banány (použiť na ne môžete aj mixér, vznikne vám tak jemnejšia štruktúra hotového chleba). K roztlačeným banánom nalejte mierne vychladené rozpustené maslo a pridajte aj dve vajcia. Tekutú časť cesta dobre rozmiešajte.
K tekutej časti pridajte múku a cukor. Ďalej pridávajte kypriaci prášok s jedlou sódou, soľou a škoricou. Teraz dobre premiešavajte, kým nevznikne hladké hutné banánové cesto. Cesto naložte do chlebovej formy, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Nezabudnite navrch cesta pridať rozpolený banán.
Chlieb dajte piecť do predhriatej rúry. Najprv pečte 20 minút pri 180–185 stupňoch C teplovzduchom, potom znížte teplotu na 175 stupňov C a pečte ďalších 20–25 minút (odporúčame piecť v nižšej časti rúry). Špajľou vyskúšajte, či je chlieb hotový.