Tabuľky obsahujú ďalej uvedené spôsoby grilovania. Vyberte si podľa vybavenia vášho sporáka.
A - Grilovanie bez ventilátora, dvierka rúry zavreté, režim bez predohrevu. Je vhodné pre menšie a tenšie kusy potravín.
B - Grilovanie s ventilátorom, dvierka rúry zavreté, režim bez predohrevu. Je vhodný pre hrubšie a väčšie kusy.
Grilovanie bez ventilátora, dvierka rúry zavreté
Druh pokrmu |
Poradie drážky odspodu |
Použité množ. ks kg |
Teplota (°C) |
Strana 1 (min.) |
Strana 2 (min.) |
Druh formy, príslušenství |
Porciované kura |
2 |
1 ks, 1,5 kg |
max. |
22 – 30 |
15 – 18 |
rošt+pekáč |
Bravčové kotlety, plnené |
3 |
4 ks, 1 kg |
max. |
14 – 15 |
10 – 13 |
rošt+pekáč |
Bravčová pečeň |
3 |
4 ks, 1 kg |
max. |
12 – 15 |
8 – 12 |
rošt+pekáč |
Pečeň |
3 |
4 ks, 0,8 kg |
max. |
4 – 6 |
3 – 5 |
rošt+pekáč |
Rybie filé |
3 |
4 ks, 0,6 kg |
max. |
13 – 17 |
10 – 13 |
rošt+pekáč |
Bifteky |
3 |
4 ks, 0,8 kg |
max. |
6-7 |
4-5 |
rošt+pekáč |
Sekaná pečeň |
3 |
4 ks, 0,5 kg |
max. |
6 – 8 |
4 – 6 |
pečící plech |
Hrianky |
3 |
4 ks, 0,5 kg |
max. |
2 – 2,5 |
1,5 – 2 |
rošt |
Párok |
3 |
0,75 kg |
max. |
6 |
4 |
pečící plech |
Klobásy |
2 |
4 ks, 0,5 kg |
max. |
10 – 14 |
4 – 8 |
rošt+pekáč |
Pstruh |
2 |
0,2 kg |
max. |
7 – 8 |
5 – 7 |
rošt+pekáč |
Grilovanie s ventilátorom, dvierka rúry zavreté
Druh pokrmu |
Poradie drážky odspodu |
Použité množ. ks kg |
Teplota (°C) |
Strana 1 (min.) |
Strana 2 (min.) |
Druh formy, príslušenství |
Bravčová kotleta, plátky, väčšie kusy |
2 |
1 kg |
200 – 220 |
25 – 30 |
15 – 20 |
rošt+pekáč |
Celé kura |
1 |
2 ks, 2,6 kg |
160 – 180 |
40 – 50 |
30 – 40 |
rošt+pekáč |
Hovädzia a teľacia roštenka |
3 |
4 ks, 0,8 kg |
170 – 180 |
35 – 40 |
25 – 30 |
pečící plech |
Bravčové mäso bez kože |
2 |
2 kg |
180 – 200 |
80 – 90 |
45 – 60 |
rošt+pekáč |
Sekaná pečeň |
2 |
0,75 kg |
150 – 170 |
70 – 80 |
nie |
rošt+pekáč |
Grilované zemiaky |
2 |
2,3 kg |
170 – 150 |
70 – 80 |
nie |
rošt+pekáč |
Poznámka: Ak chcete viac stmavnutú kôrku na povrchu pokrmu, zvýšte na posledných 3 až 5 minút teplotu grilovania.