Rady pre kvalitné pečenie
  1. Dosiahnutie teploty je signalizované zhasnutím kontrolky termostatu na paneli, teplotu rúry nastavujte podľa tabuliek.
  2. Ak je pri kontrole upečenia pokrmu potrebné otvoriť dvierka rúry, v prípade zapnutého ventilátora ho vypnite. Zabránite tak veľkému úniku tepla z rúry.
  3. Rúru predhrievajte len vtedy, ak je v recepte uvedené, že pri kysnutom ceste je dôležitý predohrev.
  4. Pri dlhšie trvajúcom pečení môžete rúru 10 minút pred koncom vypnúť, a využiť tak nazhromaždené teplo na dopečenie.
  5. Pečenie horúcim vzduchom (s ventilátorom) je intenzívnejšie a rýchlejšie, preto nastavte teplotu vždy o 20 – 30 stupňov Celzia nižšiu než pri klasickom pečení.
  6. Pečenie horúcim vzduchom (s ventilátorom) na jednom plechu je vhodné na pečenie väčších kusov pokrmov.
  7. Pečenie horúcim vzduchom (s ventilátorom) na dvoch plechoch je vhodné na pečenie väčšieho množstva pečiva naraz.
  8. Pri pečení dvoch rozdielnych pokrmov, napríklad koláčov a mäsa, nastavte najprv nižšiu teplotu pre koláče a po ich upečení zvýšte teplotu pre mäso.
  9. Formy na koláče umiestňujte vždy doprostred roštu.
  10. Používajte tmavé formy na pečenie, pretože lepšie prijímajú teplo. Výsledky pečenia mäsa závisia od druhu a kvality mäsa. Pri chudom mäse pridajte 2 – 3 polievkové lyžice tekutiny, pri dusení 8 – 10 polievkových lyžíc podľa veľkosti mäsa. Veľké mäso obráťte po polovici času, ktorý udáva tabuľka. Keď je mäso hotové, malo by sa nechať 10 minút vo vypnutej zavretej rúre.

Aký riad používať?

Iba ten, ktorý je určený na pečenie v rúre a je teplovzdorný.

Pre veľkú porciu pečenia môžete použiť aj maxipekáč MORA. Sklenené nádoby postavte do stredu roštu. Sklenenú nádobu položte po vybratí na suchú utierku, nie na chladnú alebo mokrú podložku, pretože sklo by mohlo prasknúť.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu