Rady pre kvalitné grilovanie
Rady pre kvalitné grilovanie
- Grilované kusy majú byť podľa možnosti rovnako hrubé, najmenej 2 – 3 cm. Tým rovnomerne zhnednú a zostanú šťavnaté.
- Mäso pred grilovaním potrite tukom alebo olejom. Pláty osoľte tesne pred grilovaním.
- Grilované porcie ukladajte priamo na rošt, najlepšie do stredu.
- Aby sa šťava z mäsa pri grilovaní zachytávala a dno zostalo čisté, umiestnite pod grilovanú potravinu pekáč alebo plech na pečenie.
- Otáčajte grilované kusy po 2/3 času pečenia, ktorý udáva tabuľka.
Odporúčané grilovanie:
menšie kusy na menšej ploche – uchytenie 3, grilovanie bez ventilátora, dvierka rúry zavreté
menšie kusy na väčšej ploche – uchytenie 2, grilovanie bez ventilátora, dvierka rúry zavreté
väčšie kusy na väčšej ploche – uchytenie 2, grilovanie s ventilátorom, dvierka rúry zavreté