Ingrediencie
Postup
Múku preosejeme do misy, pridáme cukor, citrónovú kôru, žĺtky, rozpustené maslo a vzídený kvások. Postupne prilievame vlažné mlieko a spracujeme nelepivé cesto. Necháme ho kysnúť jednu hodinu na teplom mieste. Jablká olúpeme a nastrúhame. Zmiešame 100 g tekutého medu, nasekané vlašské orechy a 20 ml horúcej vody. Tortovú formu vymastíme maslom. Medovú zmes s orechmi nalejeme na dno formy. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na užší dlhý plát. Poukladáme ho nastrúhanými jablkami a zrolujeme do závinu. Závin stočíme do slimáka a prenesieme do tortovej formy. Povrch závinu potrieme rozpusteným maslom. Pred vložením do rúry necháme ešte 15 minút kysnúť. Závin vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C. Po 10 minútach stiahneme rúru na 175 ° C a pečieme asi trištvrte hodiny.